Det å kunne oversette er en viktig egenskap

I dette blogginnlegget skal jeg vise fram et innlegg som handler om det å drive merkevare bygging. Jeg skal også oversette dette innlegget fra engelsk til norsk, på grunn av at dette er en viktig egenskap å kunne i hvilket som helst senario. Innlegget jeg ønsker å oversette er skrevet av Hiten Shah, og omhandler hvordan man bygger et varemerke fra ingenting.

Hiten Shah’s innlegg

I Leo Widrichs første måneder som medstifter av Buffer, skrev han to til tre gjesteblogginnlegg hver dag. Han begynte i selskapet i januar 2011, og i april hadde han fått merkevaren deres omtalt i over 100 blogger. I løpet av ni måneder hadde de registrert seg over 100.000 brukere.

Folk kaller det Leo gjorde for «innholdsmarkedsføring», «kundeoppkjøp» og «å gjøre ting som ikke skaleres», men det går glipp av det større bildet.

På ni korte måneder bygget Leo Buffer til et meningsfylt merke!

Viktigheten av merkevare

  • Du bygger et merke når du har hugget ut en bit av folks hjerner.

Tenk på hvorfor Amazon er så vanedannende – de har en del av hjernen vår. Når vi tenker på å kjøpe nesten hvilket som helst produkt, er vår første tanke å gå på Amazon og få det til den laveste prisen. Jeg vet at jeg kan åpne appen, trykke to ganger og ha den hjemme hos meg om to dager.

I de tidlige dagene betyr det å bygge et merke at du begynner å få direkte, uattribuerte besøkende som kommer til nettstedet ditt. Dette er folk som besøker nettstedet ditt uten grunn, bortsett fra at du har hugget ut en liten bit av hjernen deres. De hadde en tanke, og det utløste dem til å lage en linje til nettstedet ditt.

På lang sikt betyr dette at merkevaren din sprer seg. Fordi du har plass i folks hoder, tenker folk på deg, og det betyr at de vil snakke om deg og fortelle vennene dine.

Derfor er det viktig å bygge merkevaren din. Det er det som får deg ut av tredemøllen med å «gjøre ting som ikke skaleres» og får deg til virkelig vekst.

For å bygge merkevaren din fra ingenting, trenger du to ting: nyhet og repetisjon.

Nyhet

  • Nyhet: kvaliteten på å være ny, original eller uvanlig.

Siden 1999 har 37signals blogget om hva de gjør, hvorfor de gjør det, og hvordan de tenker på å bygge sin virksomhet. Da de startet, var det utrolig uvanlig. Ingen andre delte hvordan de balanserte bygge produkter med rådgivning, eller hvordan de gjorde A / B-tester for SaaS-virksomheten.

De er plakatbarnet i SaaS for å skape nyhet rundt merkevare ved å dele, utdanne og hjelpe andre mennesker med å lære.

Slik definerte vi nyheten for merkevaren vår tidlig på KISSmetrics:

  • Vi vil dele alle og alle markedsfører analyseinnhold, så lenge det var av høy kvalitet og virkelig nyttig.

Vi definerte merkevaren vår ved å være nyttig, og det gjorde Twitter-kontoen vår til stedet for markedsførere for å lære mer om analyse. Over tid vokste vi vår Twitter til 200.000+ mennesker, alle 100% organiske, uten å bruke en krone.

Slik definerte Leo nyhet for Buffer’s merkevare:

  • Hvordan gjøre det bra på Twitter, med eller uten buffer.

Over tid injiserte de mer nyhet i merkevaren med sin vitenskapelige tilnærming til lykke og produktivitet og deres radikale tilnærming til selskapets åpenhet. De var i stand til å holde den nyheten frisk og få den til å vare, fordi den kom fra et autentisk og ekte sted.

For å bygge et merke, kan du ikke bare snakke om nyhet. Du må faktisk praktisere det og skape en ny opplevelse for mennesker.

Repetisjon

For å skjære ut plass i hjernen til noen, må du komme i hodet på dem om og om til du er der for å bli. Du trenger repetisjon.

«Innholdet» i «innholdsmarkedsføring» er nøkkelen her:

  • Innhold kan være en tweet, et Facebook-innlegg, et blogginnlegg eller noe som kan produseres og distribueres gjentatte ganger.

Kraften til innholdet er at det kan skaleres, både når det gjelder det uendelige antallet mennesker som kan konsumere et enkelt innhold, og de utallige måtene innholdet kan pakkes og produseres på. Den skalaen er det som skaper repetisjonen som gjør merkevaren.

Når Leo snakker om sin gjesteblogging strategi, understreker han viktigheten av å «velge kvantitet fremfor kvalitet.» Sett annerledes:

  • Folk overvurderer ofte stoffets substans og undervurderer merkevaregjentagelse.

Leo holdt stoffet smalt og sentrert helt og holdent rundt hvordan man gjør det bra på Twitter. Han satte fokus på gjentakelse og la ut over 150 gjesteposter, og det var det som gjorde Buffer til en autoritet på de beste måtene å bruke Twitter.

På Quick Sprout bygde vi et merke gjennom min medstifter Neil Patel. Vi satte nesten identiske bilder av ansiktet hans på forsiden, på siden til bloggen, på hans Twitter, på hans personlige nettsted og mer. All den repetisjonen legger opp til å gjøre et minneverdig inntrykk og skjære ut plass i folks hoder.

https://i1.wp.com/hitenism.com/wp-content/uploads/img_0544.jpg?ssl=1

https://i0.wp.com/hitenism.com/wp-content/uploads/img_0542.jpg?ssl=1

https://i2.wp.com/hitenism.com/wp-content/uploads/img_0546.jpg?ssl=1

https://i2.wp.com/hitenism.com/wp-content/uploads/img_0543.jpg?ssl=1

Flere eksempler på repetisjon som bygger merkevaren

Hos AdEspresso drikker hvert lagmedlem espresso i laget sitt. De bruker også de samme bildene på tvers av Facebook- og Twitter-profilene sine.

Medstifter Armando Biondis ord er det «frekvensen med lav intensitet som bygger merkevare og tillit», og han krediterer det for å få dem fra 0 til 1 million i årlige gjentatte inntekter.

https://i2.wp.com/hitenism.com/wp-content/uploads/img_0548.jpg?ssl=1

På ReadMe legger de ugleoppstartsmaskotten sin overalt på nettstedet, de bruker den i alle sine sosiale medier og kommunikasjon med kunder, og de har det over hele kontoret. De gjør det også morsomt.

For grunnleggeren Greg Koberger betyr repetisjonen at «kundene våre kjenner Owlbert nå, men enda viktigere, de vet at selskapet vårt er litt annerledes.»

https://i0.wp.com/hitenism.com/wp-content/uploads/img_0549.jpg?ssl=1

Den beste måten å bygge et merke på begynner med deg selv

Når du begynner med ingenting, er du det beste merket du kan bygge for din virksomhet. Dette er lekeboken som førte folk som Jason Fried, Neil Patel og Leo Widrich til å bygge både personlige merker og selskapets merkevarer fra bunnen av.

  • Nyheten er basert på det som inspirerte deg til å starte virksomheten.
  • Tidlig er repetisjon enkelt fordi du kan gjøre det mot deg selv og historien din. Folk liker historier, og de vil alltid høre om hvorfor du startet virksomheten.

Når du gjør det, vil du samle den kollektive stammen rundt deg, og du vil begynne å sitte i folks hoder. Gjennom repetisjon og opprettholdelse av nyhet kan du skjære ut mer og mer plass.

Før du vet ordet av det, tenker folk atferdsmessig på deg og din virksomhet. Fordi de tenker på deg, snakker de om deg og deler produktet ditt med vennene sine.

Å bygge et merke handler om mer enn å gi ut gratis «swag» med logoen din. Det handler om å lage historier. Produktet og firmaet ditt eksisterer for å gjøre jobber for kundene dine og hjelpe dem med å lykkes.

Det er flere verktøy og produkter i SaaS i dag enn noen gang før. For hver jobb som trenger å gjøre, er det mange verktøy som fyller plassen. Til syvende og sist er merkevaren din det som skiller bedriften og produktet ditt i hodet til kundene dine. Brand er det du trenger å fokusere på for å kunne konkurrere i dagens overfylte markeder.

Konklusjon

Hovedgrunnen til at jeg ønsket å skrive om dette innlegget, var fordi jeg og min eksamensgruppe har laget en nettbutikk. Hele konseptet med nettbutikken er at vi bygger opp et egenprodusert varemerke fra ingenting. Det å oversette tekster er, og vil alltid være en viktig egenskap blant markedsfører. Hvis man ikke kan oversette i en slik jobb, vil man møte vanskelige oppgaver nesten hver dag.

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *