Hvordan koble sammen Google Analytics og Google Tag Manager til din Shopify-konto?

Hvordan koble sammen Google Analytics og Google Tag Manager til din Shopify-konto?

I denne sammenhengen har vi startet på et nytt eksamenstema innenfor digital markedsføring, sammen med vår nye foreleser Marius Vetaas Thomassen. Temaet vi skal jobbe med framover og blogge om, går ut på det generelle innenfor det digitale markedsføringsfaget.

Shopify

Gjennom de siste ukene har vi jobbet med oppretting av nettbutikker, vi har brukt shopify som operatør slik at vi fikk alle nødvendige verktøy til å lage butikken uten ekstra erfaring. Gjennomføringen av nettbutikken vår gikk veldig bra og vi ble veldig fornøyde med det vi har laget, og hva vi har skaffet oss av erfaringer. Link til vår nettbutikk, her!

Under eller før lanseringen av en nettbutikk er det aktuelt å ta i bruk et analyseverktøy. Med et slikt verktøy får man mulighet til å måle trafikken på plattformen sin og det blir lettere å skaffe seg mer forståelse av hvem kundene våres er. De analyseverktøyene som gir deg akkurat det man trenger og som ikke koster deg en krone er Google sine analyseverktøy, Google- Analytics og Tag Manager. I dette innlegge ønsker jeg å fremme de ulike stegene for hvor hvordan man kobler disse verktøyene til en nettbutikk.

Slik kobler du nettbutikken din til Google Analytics

Google Analytics er et analyseverktøy som gir deg for eksempel nødvendig informasjon om kunden, hjelper deg å drive søkemotorsoptimalisering (SEO) og det kan hjelpe en å drive målrettet markedsføring. Annet man kan se med google analytics er hvor mange besøkende man har hatt på nettsiden sin, man kan se hvor trafikken kommer fra, man kan se hvilke sider som er mest populære og demografi.

Slik konfigurer du Google Analytics til Shopify:

  • Opprett en konto på Google

Det første man må gjøre for å koble til Google Analytics til Shopify er å opprette en Google-konto (hvis du allerede har en konto på google kan man bruke den). Når man setter opp en ny bruker, må du opprette en konto i Google Analytics. Finn hvor det står «sign up» og skriv inn nødvendige informasjonen for din bruker. Hvis man har en konto fra Google fra før, velg mellom å bruke din egen konto eller en bedriftskonto.

Når du har gjennomført dette, er du klar til å logge inn på Google Analytics.

  • Global nettstedstagg

For å finne den globale nettstedstaggen på din Google Analytics-konto, må du klikke på «administrator» i sidemenyen. Også må man trykke på «sporingsinformasjon» og deretter på «sporingskode». Her kan du kopiere den globale nettstedstaggen og gå videre til neste steg.

  • Legg til koden i shopify

Nå skal du legge inn koden i Shopify, først må du logge deg inn på din bruker på shopify, også må du trykke på «nettbutikk», og du må deretter trykke på «preferanser».

Neste steg er å lime inn nettstedstaggen som du kopierte fra Google Analytics og inn i Shopify. Husk å trykk på lagre nederst på siden, du vil se din sporings-ID i Google Analytics. Deretter huk av for «bruk forbedret e-handel» som vist på bilde nedenfor. Husk å trykke lagre en gang til.

Nå har du konfigurert Google Analytics med din nettbutikk.

Google Tag Manager

Google Tag Manager er et verktøy hvor hensikten er at det skal bli enklere å legge til script til ditt nettsted og hjelpe det å finne nødvendig informasjon om de som besøker nettsiden din.

Hvis du ønsker å koble opp Google Tag Manager med ditt nettsted, vil denne guiden kunne hjelpe deg. Denne guiden vil legge grunnlaget for hvordan du kan koble opp følgende til alle sider. Det viktigste du gjør før du konfigurer Tag Manager med din nettbutikk er at du først må konfigurere din Google Analytics-konto med Shopify.

  • Opprette en bruker og finn koder som er relevante

Det første man må gjøre er å opprette en bruker. Når man har gjennomført det, får man utgitt to forskjellige koder. Dersom man allerede har en tidligere bruker, kan man finne riktig kode ved å trykke på «administrator» og deretter «installer Tag Manager».

Du skal kopiere de to kodene du ser nedenfor, de som er markert. Før neste steg er det lurt å lime disse inn i et separert dokument.

  • Koble Tag Manager til din Shopify

Nå skal vi koble sammen Tag Manager med din shopify-konto, og nå skal vi bruke de kodene du kopierte i punktet ovenfor. Først må du logge inn på din bruker i shopify, deretter trykker du på «nettbutikk» også «preferanser». Vi gjennomfører en nesten lik prosess som da vi koblet din Analytics-konto til Shopify. Nå må du klikke på «legg til tilpasset JavaScript til Google Analytics» som også er vist på bilde nedenfor.

Det første du skal gjøre på denne siden er å lime inn den «første koden» og trykke på lagre.

  • Redigere kode i nettbutikk

I dette punktet skal vi se på hvordan vi kan redigere kodene i din nettbutikk. Først må du trykke på «nettbutikk» og deretter «temaer» i sidemenyen.

Så skriver du inn «theme.liquid» i søkefeltet på rediger kode.

Nå må du lokalisere «body» i kodebiten, liom inn den andre koden under den første linjen som vist nedenfor. Deretter er det tid for å klikke på lagre.

  • Sjekk om alt fungerer riktig

Her er det viktig at du sjekker om alt fungerer riktig, noe det skal dersom du har gjennomført denne guiden. Du kan teste ut følgende ved å laste ned Google Tag Assistant i Google Chrome. Gjør det og gå videre til nettbutikken din i Shopify. Deretter åpner du Tag Assistant og trykk på «enable». Last opp siden på nytt og åpne Tag Manager. Dersom du har gjort alt riktig vil to se grønne tagger som signaliserer at du har gjort det riktig. 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *