Dette er de sosiale mediekanalene som bedrifter og organisasjoner burde benytte seg av i 2021!

I dette innlegget ønsker jeg å framme påvirkningskraften sosiale medier har, samt hvilke kanaler ulike bedrifter bør holde seg til for å treffe nye kunder. I faget digital markedsføring er det veldig relevant å lære en del om de forskjellige plattformene som har stor påvirkningskraft, det er på grunn av at sosiale medier finnes i en hver persons lomme. Det skaffer personer, bedrifter og organisasjoner lettere kontakt og tilgang på eksisterende og nye kunder.

Sosiale medier har vokst seg enorme gjennom de siste tiårene, hvor både bedrifter og privat personer har skapt gigantiske plattformer. Gjennom disse tiårene har vi sett ulike kanaler komme og gå, men det er også flere kanaler som har holdt seg stødig i toppen i rangering av sosiale medier skalaen.

https://www.visma.no/blogg/wp-content/uploads/sites/4/2016/01/iStock000067119411Large.jpg

Trendene kanaler

Som vi lenge har sett, finnes det alltid trendene plattformer på sosiale medier. Det er gjennom disse oftest nye bedrifter og enkelt personer skaffer seg en «startboost» med tilhengere, og som gir plattformene deres frihet til å vokse seg større. Trendene kanaler i dag har enorme fanskare, derfor er det veldig ønskelig for eksempelvis bedrifter å befinne seg på de ulike kanalene. Det hjelper dem med å finne nye kundebaser, det hjelper dem med å finne informasjon om hva som trender på markedet og kanalene kan gi bedrifter innpass hos ulike målgrupper. Dette er kun noen få av svært mange egenskaper sosiale medier gir til de som befinner seg på plattformene deres.

En trendene plattform på sosiale medier som kalles Tiktok, har i gjennom pandemien vokst seg til en av dagens største kanaler og er den kanalen som har brattest kurve ved popularitet. De har også størst fanskare blant toppkanalene i sosiale medier, noe som gjør plattformen veldig attraktiv for annonsering innad på bedriftsmarkedet. Det som er viktig for en bedrift å se på når de skal bruke sosiale medier, er å finne ut hvilken målgruppe de ønsker å nå, hvilke problem/behov som skal løses. Når dette er klargjort kan man finne hvilken plattform som passer for den bedriften å annonsere sine produkter i.

Men hvis man ønsker å nå flest brukere på sosiale medier er det viktig å analysere de ulike plattformene på sosiale medier, for eksempel på bilde nedenfor troner facebook med flest brukere. Det er grunnen til at alle firmaer befinner seg på denne plattformen, her har de mulighet til å annonsere sine produkter og de kan samtidig ha god kontakt med kundene sine ved å lage sin egen bruker.

Facebook Ads eller bruk av en gratis annonsering

Det å betale tjenester for å ekspandere produktene til en bedrift er noe mange bedrifter velger å bruke, på grunn av at mange tjenester er profesjonelle til å markedsføre produkter, tjenester og generelt å hjelpe bedrifter å vokse. Et eksempel på en plattform som tilbyr betalt annonsering/markedsføring er Facebook Ads, de gir bedrifter muligheter til å vise fram sine produkter til fremtidige kunder og hjelper å vise fram hva en bedrift kan tilby sine kunder.

Selv om mange også velger å ta en lett løsning med å betale for markedsføring og deling av sin bedrift, har bedrifter mulighet til å markedsføre gjennom gratis tjenester på egenhånd. De plattformene som også er gratis, inneholder en gigantisk fanskare slik at det gjør det mulig for bedrifter å nå ut til mange målgrupper. Eksempler på en slik plattform er Snapchat og Instagram. Om man er en stor bedrift vil det være lurt å ansette en markedsfører eller noen som har god kunnskap med annonsering og sosiale medier. Men hvis du er en ny oppstartet bedrift med ikke så høy økonomi, vil gratis bruk av sosiale medier være beste løsning.

Konklusjon

Sosiale medier har muligens den kraftigste påvirkningen på mennesker i dagens samfunn, bedrifter har mulighet til å dele og vise fram sine produkter for å skape mer salg. Av det som blir gjenfortalt av de ulike plattformene, viser det seg at trendene kanaler er smartest for nye bedrifter. Men for større bedrifter vil det være smartere å bruke en plattform med størst fanskare.

Kilder:

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *